Sambirano Gold Nyers, teljes értékű kakaópor 250g (Peru)
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Gyártó: | Sambirano Gold |
Várható szállítás: | 2024. szeptember 17. |
|
Leírás
Szuper csokoládés íz, extra vitamin és tápanyag tartalom!
Mindenmentes, nyers kakaópor
A nyers kakaópor szenzációs egészségügyi előnyöket kínál az emberi test számára, azonban fontos megjegyezni, hogy ezen szuper hatások egyáltalán nem igazak a széles körben elterjedté vált alkalizált, vagy más néven holland kakaóporokra! Ugyanis az alkalizálás során, melyben a kakaóport kálium-karbonáttal kezelik, a kakaó hatóanyagainak 85%-ka sajnos bizonyítottan megsemmisül. A Hollandok az alkalizálást a kakaó pH értékének növelése érdekében fejlesztették ki, amitől habár a kakaópor sötétebb színűvé és vízben könnyebben oldódóvá válik, az elképesztő természetes élettani hatásait viszont szinte teljesen elveszíti! Értékes vitamin és tápanyag tartalma miatt a nyers kakaópor egyike a föld legkomplexebb és legegészségesebb élelmiszereinek. A nyers kakaóport lassan fermentált és napon szárított kakaóbabból, hidegsajtolással készítik. A nyers kakaópor magában hordozza a nyers kakaóbab szinte minden egyes pozitív élettani hatását, mindemellett nagyon finom csokoládés ízzel rendelkezik, így igazán finom kakaó, forró csoki, sütemények és egyéb finomságok készíthetők belőle.
Hogyan használd a nyers, teljes értékű kakaóport?
Azokon a napokon, amikor egy kis extra boldogságot keresel, vagy éppen a szervezeted vitalizálására van szükség, a nyers kakaópor az egyik legegészségesebb és leghatékonyabb természetes megoldás, amit csak választhatsz! A nyers kakaópor bármilyen kakaópor alapú recepthez felhasználható! Ételeink, italaink nem csak csokoládésabb ízzel gazdagodnak általa, de a szervezet számára fontos vitaminokkal és tápanyagokkal is.
Néhány perc alatt isteni finom kakaót készíthetünk belőle, ami kiváló vitalizáló felnőttek és gyerekek számára egyaránt. (Kakaó készítésnél lehetőség szerint használjunk növényi tejet, tudományos vizsgálatok szerint az állati eredetű tej kakaóval történő egyidejű fogyasztása gátolja a kakaóban található antioxidánsok beépülését a szervezetbe.)
Nyers, teljes értékű organikus kakaópor (UTZ minősített)
Értékes vitamin és tápanyag tartalma miatt a nyers kakaópor egyike a föld legkomplexebb és legegészségesebb élelmiszereinek. A nyers és a „hagyományos” kakaópor közötti legfőbb különbség, hogy míg a hagyományos kakaóport 100-140°C-on megpörkölt kakaóbabból állítják elő, addig a nyers kakaóport lassan fermentált és napon szárított kakaóbabból, hidegsajtolással készítik.
Mivel a nyers kakaó nem esik át a pörkölés folyamatán és csak alacsony hőmérsékleten hőkezelik, tápanyagok és vitaminok széles spektrumát tartalmazza még, ezzel szemben az iparilag feldolgozott kakaóporokról sajnos ugyanez már nem mondható el.
A nyers kakaópor magában hordozza a nyers kakaóbab szinte minden egyes pozitív élettani hatását, mindemellett nagyon finom csokoládés ízzel rendelkezik, így igazán finom kakaó, forró csoki, sütemények és egyéb finomságok készíthetők belőle.
A Sambirano Gold nyers kakaópor több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű ásványi anyagot és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is.
Hogyan fogyasszuk a nyers kakaóport?
Tudományosan igazolt, hogy a nyers, még feldolgozatlan kakaó fogyasztásának számtalan pozitív egészségügyi hatása van. A nyers kakaópor hatásos lehet a következő egészségügyi problémák megelőzésében: magas vérnyomás, koleszterin, elhízás, székrekedés, cukorbetegség, asztma, rák, krónikus fáradtság szindróma és a különböző idegrendszeri betegségek. Hasznos a gyors sebgyógyuláshoz, a bőrápoláshoz, és elősegíti a szív- és érrendszeri egészség, és az agy egészségi állapotának javítását. Segít a rézhiány és a magnéziumhiány kezelésében, hangulatnövelő tulajdonságokkal rendelkezik, és védőhatást fejt ki az idegrendszert károsító hatásokkal szemben.
Fogyasszon belőle 1-2 evőkanállal naponta! Használja kakaó ital vagy egyéb kakaóport igénylő finomságok elkészítéséhez.
Használat után a tasakot zárja vissza és száraz, hűvös helyen tárolja!
Tápanyagtartalom 100g termékben |
Kalória 428 kcal |
Fehérje 21,4g |
Szénhidrát 35,7g |
amelyből cukor 0g |
Zsír 10,8g |
amelyből telített zsírsavak 7,1g |
Só 0g |
Rost 28,6g |