Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sambirano Gold - Fa díszdobozban, termőterület szelektált étcsokoládé válogatás 8 x 50g

Ár:
13.191 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Sambirano Gold
Várható szállítás: 2024. április 24.
Menny.:db

Leírás

Limitált kiadás

Legyél te is csoki szakértő!

Ez a korlátozott számban elérhető válogatás olyan csokoládé különlegességeket tartalmaz, melyeket szelektáltan, a világ különböző tájain termelt kakaóbabokból készítenek. Minden egyes ültetvény szelektált csokoládé az adott termőterület jellegzetességeit hordozza magában, ami különböző ízjegyekben mutatkozik meg, citrusos, virágos, füstös, fás, bogyós gyümölcsös, gyorsabb és hosszabb lecsengésű ízekkel is találkozhatunk. Igazi kulináris élmény, nyolc különböző íz, nyolc különböző régió, találd meg Te is a saját kedvenceidet! ;)

(A legjobb ízélmény érdekében ne rágjuk szét a pasztillákat, csak hagyjuk elolvadni a szánkban és úgy ízlelgessük.)

PERU 65% (BIO)

Ültetvény: Alto el Sol (Peru) 

A perui természetvédelmi park szívében található az Alto el Sol kakaóbab ültetvény, amelyet dús, buja növényzet vesz körül, ettől válik a világ egyik legtökéletesebb termőhelyévé. Az innen származó kakaóbab minden évben csak limitáltan érhető el.

Kakaóbab fajta

Criollo Amazonia (Trinitario)

Íz profil

Kivételesen hosszú lecsengésű, dominánsan
gyümölcsös, édes ízjegyek jellemzik ezt a csokoládét.

Összetevők: 

Kakaó massza, nádcukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes Bourbon vanília por. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagok. Nyomokban tejet tartalmazhat. Kakaó szárazanyag legalább: 65%.

Átlagos tápérték 100g termékben: 

energia: 2317 kJ/554 kcal; zsír: 40g, amelyből telített
zsírsavak: 24g; szénhidrát: 36g, amelyből cukrok: 32g; fehérje: 7,2g; só: 0,02g

Minőségét megőrzi: 

A csomagoláson feltüntetett időpontig

Mexico 66,1%

Ültetvény: Mexikó

A mexikói kakaóbab jellegzetes intenzitása a bab enyhe fermentálásából ered. Ez a rendkívül finom csokoládé főként Forastero és némi Criollo kakaóbab finom keveréke.

Kakaóbab fajta

Főként Forastero és egy kevés Criollo

Íz profil

Az enyhén savanykás kezdeti íz után a mexikói kakaóbabok fűszeres, fás jegyeket kölcsönöznek ennek a csokoládénak, egy csipetnyi édesgyökérrel.

Összetevők:

Kakaó massza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes Bourbon vanília por. Nyomokban tejet tartalmazhat.

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia: 2280 kJ/545 kcal; zsír: 38,6g, amelyből telített zsírsavak: 23,2g; szénhidrát: 34,7g, amelyből cukrok: 30,9g; fehérje: 7,8g; só: 0,02g

Minőségét megőrzi:

A csomagoláson feltüntetett időpontig.

Madagascar 65% (BIO)

Ültetvény: Madirofolo (Madagaszkár) 

Madagaszkár északi részén a Madirofolo ültetvényt tamarind fák veszik körül, melyeknek  gyümölcsös ízét köszönheti ez az igazán különleges madagaszkári csokoládé.

Kakaóbab fajta

Trinitario

Íz profil

Cítrusos keserűség, enyhén savanyú fás íz jegyek, minimális édesgyökér.

Összetevők:

Kakaó massza, nádcukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes Bourbon
vanília por. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagok. Nyomokban tejet tartalmazhat. Kakaó szárazanyag legalább: 65%.

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia: 2317 kJ/554 kcal; zsír: 40g, amelyből telített zsírsavak: 24g; szénhidrát: 36g, amelyből cukrok: 32g; fehérje: 7,2g; só: 0,02g

Minőségét megőrzi:

A csomagoláson feltüntetett időpontig.

Brazil 66,8% 

Ültetvény: Ouro Verde (Brazília) 

Ezt a sötét csokoládét a buja zöld Ouro Verde ültetvényben termesztett kakaófajtákból készítették. A ritka Trinitario fajták a Bahia atlanti-óceáni partszakasz erdőiben, és az Amazonas medencéjéből származnak.

Kakaóbab fajta

Trinitario és Forastero (Amazonas)

Íz profil

Intenzív kakaós íz, trópusi gyümölcsök ízjegyeivel kiegészülve, különleges, enyhén füstös utóízzel.

Összetevők:

Kakaó massza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma.
Nyomokban tejet tartalmazhat. Kakaó szárazanyag legalább: 66,8%.

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia: 2318 kJ/554 kcal; zsír: 40g, amelyből telített zsírsavak: 24g; szénhidrát: 34g, amelyből cukrok: 30g; fehérje: 7,6g; só: 0,02g

Minőségét megőrzi:

A csomagoláson feltüntetett időpontig.

Dominica 70% 

Ültetvény: Santo Domingo (Dominika) 

Közép-Amerikából, a Karib-tenger varázslatos szigetvilágából származik ez a különleges ízvilágú, prémium minőségű étcsokoládé. Erősen kakaós jelleg, és vonzó keserűség jellemzi, amihez hosszú virágos és gyümölcsös lecsengés társul.

Kakaóbab fajta

Forastero

Íz profil

Ezt a csokoládét virágos, olajbogyós, gyümölcsös jegyek jellemzik.

Összetevők:

Kakaó massza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma.
Nyomokban tejet tartalmazhat. Kakaó szárazanyag legalább: 70%.

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia: 2380 kJ/569 kcal; zsír: 43g, amelyből telített zsírsavak: 26g; szénhidrát: 31g, amelyből cukrok: 27g; fehérje: 7,6g; só: 0,02g

Minőségét megőrzi:

A csomagoláson feltüntetett időpontig.

Sao Thomé 70% 

Ültetvény: Sao Thomé (Közép-Afrika) 

1922-ben Sao Thomé az első afrikai sziget volt, amely kakaóbabot importált Brazíliából, ezért is nevezték el csokoládé szigetnek.
Az eredeti Forastero növények közül néhánynak még ma is megtalálható a közvetlen leszármazottja, nagyon jó minőségű termést hoznak.

Kakaóbab fajta

Sao Thomé-i Forastero

Íz profil

Ezt a csokoládét gazdag kakaós, vörös és sárga gyümölcsös íz jellemzi.

Összetevők:

Kakaó massza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma.
Nyomokban tejet tartalmazhat. Kakaó szárazanyag legalább: 70%.

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia: 2276 kJ/544 kcal; zsír: 39g, amelyből telített zsírsavak: 24g; szénhidrát: 31g, amelyből cukrok: 27g; fehérje: 8,5g; só: 0,02g

Minőségét megőrzi:

A csomagoláson feltüntetett időpontig.

Tanzania 75% 

Ültetvény: Tanzánia 

Ezt a tanzániai kakaóbabból készített csokoládét leginkább a savasság, és a kakaó intenzív keserűsségének tökéletes egyensúlya jellemzi.

Kakaóbab fajta

Criollo, Trinitario

Íz profil

Intenzív kakaó, citrusos és virágos ízjegyekkel.

Összetevők:

Kakaó massza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma.
Nyomokban tejet tartalmazhat. Kakaó szárazanyag legalább: 75%.

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia: 2444 kJ/584 kcal; zsír: 47g, amelyből telített zsírsavak: 28g; szénhidrát: 25g, amelyből cukrok: 22g; fehérje: 8,1g; só: 0,02g

Minőségét megőrzi:

A csomagoláson feltüntetett időpontig.

South Africa 80,1% 

Ültetvény: Afrika 

Afrikai kakaóbabok keverékéből készítik ezt a sötét csokoládét, amely nagyon intenzív és erős kakaós jegyekkel rendelkezik.

Kakaóbab fajta

Afrikai kakaóbabok házasítása, főlként Trinitario és Forastero fajták

Íz profil

Extra keserű, erős gyümölcsös íz, vörös tea aromákkal.

Összetevők:

Kakaó massza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma.
Nyomokban tejet tartalmazhat. Kakaó szárazanyag legalább: 80,1%.

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia: 2432 kJ/581 kcal; zsír: 48g, amelyből telített zsírsavak: 29g; szénhidrát: 21g, amelyből cukrok: 16g; fehérje: 9,2g; só: 0,02g

Nettó tömeg: 8x50g

Minőségét megőrzi: A csomagoláson feltüntetett időpontig

A csomag tartalma: 8x50g csokoládé válogatás, fa díszdoboz masnival

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!