Sambirano Gold Nyers, egész napon szárított kakaóbab 500g
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Gyártó: | Sambirano Gold |
Várható szállítás: | 2025. január 28. |
|
Leírás
A Sambirano Gold kakaóbabok különlegessége az átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalomban rejlik, amit az átlagtól eltérő fermentációs és szárítási procedúra tesz lehetővé. A nyers kakaóbab több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű Omega-6 és Omega-3 zsírsavat, ásványi anyagokat és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is.
Tudtad, hogy a nyers, egész, napon szárított kakaóbab a természetben előforduló egyik legerősebb antioxidáns?
A Sambirano Gold kakaóbabok különlegesek, egyediségük az átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalomban rejlik, ami az átlagtól eltérő fermentációs és szárítási procedúrának köszönhető. A hagyományos 7-9 napig történő fermentáció helyett a Sambirano Gold kakaóbabokat mindössze 2 napig fermentálják csak! Az ezt követő szárítás szintén nem a megszokott módon zajlik, a szokásos 1-2 hét helyett, 3-4 hétig tart, mely során gondosan ügyelnek arra, hogy a kakaóbab szemek folyamatosan 40 °C alatt legyenek. A rövid ideig történő fermentálás és az alacsonyabb hőmérsékleten, hosszabb ideig történő szárításnak köszönhetően a Sambirano Gold kakaóbabok átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalommal rendelkeznek! A nyers kakaóbab rendszeres fogyasztásával természetesen vitalizálhatjuk a szervezetünket, bőséges antioxidáns kapacitása pedig védelmet nyújthat a különböző egészségügyi kihívásokkal szemben.
Milyen ízű és hogyan fogyasztható a kakaóbab?
A nyers, napon szárított kakaóbabot a fekete csokoládéra hasonlító enyhén kesernyés, de egyben gyümölcsös és citrusos ízvilág jellemzi. Amennyiben szeretnéd a nyers kakaóbab egészségre gyakorolt hatásait maximálisan kihasználni, úgy azt javasoljuk, 5-7 szem Sambirano Gold kakaóbabot rágcsálj el naponta. A kakaóbab szemek héjjal együtt is elfogyaszthatók, de igény szerint meg is pucolhatod őket. Állagát illetően a megpucolt kakaóbab szemeket a földimogyoróhoz lehet hasonlítani, ha esetleg gondot okoz az elrágása, nyugodtan le is lehet darálni. A nyers kakaóbab egészben, vagy őrölve fogyasztható önmagában, de adhatjuk például, müzlikhez és smoothie-hoz is is.
Számtalan olyan tanulmány napvilágot látott már, melyek a kakaó-flavonoidok élettani hatásait vizsgálták olyan különböző egészségügyi problémákat érintően is, mint például a 2-es típusú cukorbetegség, a demencia megelőzése, vagy éppen a magas vérnyomás. A vizsgálatokban résztvevők megközelítőleg 1000 milligramm dózisú kakaó-flavonoidot fogyasztottak naponta, amitől kiváló eredmények születtek! A nyers, napon szárított kakaóbab teljes súlynak 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok, ekkora dózis beviteléhez 6 gramm kakaóbabot (megközelítőleg 6 szemet) kell elfogyasztanunk naponta.
Tápanyagtartalom 100g termékben |
Kalória 571 kcal |
Fehérje 14,3g |
Szénhidrát 7,2g |
amelyből cukor 0g |
Zsír 46,4g |
amelyből telített zsírsavak 28,6g |
Só 0g |
Rost 32,1g |